Препоръка от Unicredit Bulbank

От името на УниКредит Булбанк АД изразявам благодарност към Център Фрейле за организирането на сесия по йога на смеха с участието на колеги, включени в една от програмите за развитие в нашата организация.

Причината за ангажирането на Център Фрейле в тази връзка беше да въвлечем колегите в едно различно и позитивно преживяване, в което да участват заедно. Освен споделяне на емоцията един с друг, ефектът, който търсихме, беше да дадем на участниците възможност да наблюдават себе си и своите реакции в ситуация, която е различна от всичко, с което свързват ежедневието си. В допълнение, разбира се, искахме да ги насърчим да мислят в посока на търсене на възможности за освобождаване от стреса, ако виждат такава необходимост за себе си.

Като организатор на събитието отчитам, че целите ни бяха изпълнени в значителна степен. В бъдещата си работа бих имала предвид услугите на Център Фрейле, които да бъдат включени самостоятелно или като част от събития с цел сплотяване на екипи. Техниките, на които Център Фрейле учи, могат да се използват и при управлението на екипи, чиято работа е свързана с високи нива на стрес.

Препоръчвам включването в йога на смеха (индивидуално или като група) на всички, които биха искали се научат как да предизвикват и да се зареждат от усмивката си.

С уважение,
Искра Димитрова

Обратна връзка от сдружение "Фридрих Шилер"

Скъпа Силвия,

Mного благодаря за възможността да участваме в смехотерапията.
Участваха колеги - преподаватели, които дори не знаеха за същността на семинара, защото целта ми бе да завършим тази работна учебна година с нещо приятно , разтоварващо и зареждащо. Успях да убедя и администрацията, която от работа с документи често забравя за смеха въобще.

Директорката на Сдружението същo участваше.

Попаднах на Вашите координати от сайта.

Колегите останаха много доволни, пожелахме си и други подобни срещи и се разделихме с усмивки.

Какво по- хубаво от това и най-малката несправедливост, и най- лекия упрек, отправен към колегата през годината да можеш да поправиш с весел смях и прегръдка.

Благодаря ви от сърце на теб, Силвия и на прекрасния ти колега!

До нови срещи!

Поздрави - Илонка Петрова

Обратна връзка от агенция за недвижими имоти "Ера"

Здравейте Силвия,

Искам да Ви благодаря от мое име и от името на моя екип за успешното мероприятие. За нас, това беше една възможност да излезем за миг от нашето ежедневие и да отделим макар и много малко време за самите нас.

И до днес при всяка възможност колегите ми повтарят през смях -"Много добре, много добре, ИЕ...!" А, това означава, че са запазили хубав спомен от тогава.

Тъй като, при нас е практика да провеждаме най-различни мероприятия, тренинги, тиймбилдинги, които успяват да ни разсеят и да подействат сплотяващо на екипа. Със Смехотерапията постигнахме също този ефект.

Благодаря Ви още веднъж! Изпращам Ви и някои от снимките, които направихме. За съжаление те не са много професионални и добри, но за нас са добър спомен :)!

Желая Ви успех!

Поздрави,
Даниела Кметска

Обратна връзка от тийм билдинг на медицински сестри, лекуващи онкоболни

Благодаря на организаторите за тези два хубави дни. Сесиите бяха забавни и разтоварващи от нашето трудно и стресиращо ежедневие. Чудесно би било, ако по-често се случват такива срещи.

***

Младите хора се стараеха много. Беше всичко обмислено преди това. Всички се стараеха да релаксираме изцяло. Забравихме частния си живот и се отпуснахме да си отпочинем изцяло. Много интересно беше лекуването на стреса със смях. Много ми хареса, защото освобождава психиката и човек се чувства по-освободен и олекнал.

***

Благодаря на организаторите за проведения курс, почувствах се по-освободена, отпочинала, релаксирана. Курсът бе много полезен за мен, опознах много колеги, почувствах ги по-близки.

***

Отминалият ден беше емоционално положително зареден за мен, разнообразен и различен от предишните работни дни.

***

Ден с много смях, веселие и положителни емоции.

***

Благодаря на организаторите на семинара за това, че намериха начин да отделят внимание на специалистите по здравни грижи. Голяма част от нас не намират време и средства да се погрижат за себе си. Имахме нужда от релаксация, която вие ни осигурихте по един нестандартен за нас начин. Благодаря на младите хора, които ни забавляваха и ни приеха такива, каквито сме.

Обратна връзка от Райфайзен банк

Ние от „Човешки ресурси” на Райфайзенбанк решихме да включим сесия по „Йога на смеха” в обучението по Управление на времето и стреса, което се оказа чудесна идея! В началото беше трудно да възприемем указанието да се смеем без външна причина, но резултатите са удивителни и съзнателното желание си каза думата.

Така се сдобихме с още един чудесен метод за справяне със стреса, който ни окуражава да бъдем позитивни и да минаваме с лекота през възможните проблемни ситуации в живота.

Обратна връзка от United Partners


Часът по Йога на смеха беше изненада, която двама от колегите направиха за останалите като част от вътрешна инициатива на компанията, наречена Spirit Up.

Всички много се забавляваха и заредиха, защото практиките бяха интересни и изненадващи.
Няколко дни след Йога на смеха хората все още повтаряха ключови фрази и се смееха.
Със сигурност това е интересен начин за поставяне на хората в различен и нестандартен контекст, който стимулира доброто настроение и позитивното ни свързване едни с други.

Благодарим Ви!