„Скъпи приятели,

Всяка първа Неделя на Май празнуваме световния ден на смеха. Неговата цел е да се изгради глобално съзнание за здраве, щастие и световен мир чрез смях. Ако хората по целия свят са здрави и щастливи, те ще допринесат за световен мир.

Защо хората не са щастливи? Защото търсят щастието във въшния свят. Йога на смеха ни показва, че най-лесният начин да бъдеш щастлив е да намериш щастие вътре в себе си. Мотото на всички клубове за смях е „Ние не се смеем, защото сме щастливи, ние сме щастливи, защото се смеем.“

Въпреки напредъка на технологиите, хората се разболяват. Стресът е в основата на причинителите на над 70-80% от заболяванията. Депресията е най-разпространената болест, а сърдечните заболявания, диабетът и ракът се превръщат в световен проблем. Правителствата и отделните индивиди по цял свят се справят трудно с разходите за здравеопазване.

Тук йога на смеха е чудесно решение. Това е най-лесното, най-безопасното и най-икономичното решение за физическо, психическо, социално и духовно благополучие. Йога на смеха се разпространява бързо по света и вече се практикува в над 72 държави. Освен в социалните клубове за смях, тя се прилага и в компании, корпорации, центрове за възрастни хора, училища, университети, болници, фитнес центрове, организации за хора с умствени и физически увреждания, дори затвори.

Нека всички станем за минута и да се посмеем сърдечно с ръце вдигнати към небето и да изпратим положителни вибрации, любов и мир на този свят.“

Д-р Мадан Катария, основател на йога на смеха

Силвия Ганева е основател на движението за йога на смеха в България, обучавала се при основателя на йога на смеха Мадан Катария в Бангалор, Индия. От 2010 г. тя разпространява йога на смеха в България и провежда десетки обучения за инструктори, като придобива голям опит във воденето на стотици сесии с различни социални групи, включително и в много организации под формата на тиймбилдинг, както и индивидуални сесии. Отличена е от международната асоциация по йога на смеха със сертификат Laughter Ambassador за изключителни заслуги в разпространението на йога на смеха.

2 Thoughts on “Послание от д-р Мадан Катария по повод Световния ден на смеха”

  • Силвия, много ти се радвам! Срещата ми с теб и курса, който проведохме е един от големите подаръци в живота ми.Бъди жива, здрава, все така всеотдайна и чаровна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *