22 февруари 2024

Заповядайте на нов час по Йога на смеха в йога студио Yoga Vibe

Стартираме нови часове както следва:

🙂 Всеки Четвъртък от 11 ч. в Yoga vibe East на адрес ул. Райко Алексиев 15

🙂 Всяка Сряда от 11 ч. в Yoga vibe San Stefano на адрес ул. Сан Стефано 22 (San Stefano Plaza)

Йога на смеха е практика, която съчетава упражнения за смях и дихателни техники. Тя ни помага да се почувстваме по-леки, по-спокойни и да видим живота от смешната гледна точка. Йога на смеха се справя с физическия, умствения и емоциоанален стрес едновременно. Заповядайте да опитате!

Водещ: Силвия Ганева

Такса: 18 лв. (приемат се карти Мултиспорт)

Регистрация може да направите оттук: https://www.yogavibe.net/timetable/east

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ...
24 февруари 2024

Заповядайте да се повеселим заедно на сесия по йога на смеха! Ще се посмеем от сърце и ще се заредим с добро настроение  🙂

🙂 Един час смях отпуска насъбралото се напрежение, и в ума, и в тялото.
🙂 Един час смях ни „рестартира“ и ни зарежда със свежа енергия.
🙂 Един час смях ни среща с приятели, търсачи на доброто и радостта.

Очаквам ви!

Йога на смеха е практика, която съчетава специални упражнения за смях и упражнения за дишане. Тя ни помага да се почувстваме по-леки, по-спокойни и да видим живота от смешната гледна точка.

24 февруари 2024, събота, 16 ч.

Адрес – София, ул. Цар Симеон 13, ет. 1 – звънец „Ателие Радика“

Водещ – Силвия Ганева

Вход – Дарение 🙂

Необходимо е предварително записване през формата по-долу на страницата.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ...
27 февруари 2024

Започваме новата година с нова инициатива –  Онлайн сесии по йога на смеха! Сесиите ще бъдат от 12.30 ч., с продължителност 30 минути. Всеки може да се включи в нашия онлайн клуб по смях 🙂 

Смехът зарежда тялото с хормони на щастието, поддържа ни в добро настроение и ни помага да посрещаме трудностите с по-голяма лекота.

Йога на смеха е практика, която съчетава специални упражнения за смях и упражнения за дишане. Тя ни помага да се почувстваме по-ведри, по-спокойни и да видим живота от смешната гледна точка.

Ако искате да участвате в онлайн сесии по йога на смеха, регистрирайте се през формата по-долу на страницата и ще ви изпратя допълнителни подробности за включване.

Следваща сесия: 27 февруари 2024, вторник, 12.30 – 13.00 ч.

Място: Онлайн (подробности ще получите след регистрация)

Такса за участие: Дарение

Водещ: Силвия Ганева

 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ...
28 февруари 2024

Заповядайте на нов час по Йога на смеха в йога студио Yoga Vibe

Стартираме нови часове както следва:

🙂 Всяка Сряда от 11 ч. в Yoga vibe San Stefano на адрес ул. Сан Стефано 22 (San Stefano Plaza)

🙂 Всеки Четвъртък от 11 ч. в Yoga vibe East на адрес ул. Райко Алексиев 15

Йога на смеха е практика, която съчетава упражнения за смях и дихателни техники. Тя ни помага да се почувстваме по-леки, по-спокойни и да видим живота от смешната гледна точка. Йога на смеха се справя с физическия, умствения и емоциоанален стрес едновременно. Заповядайте да опитате!

Водещ: Силвия Ганева

Такса: 18 лв. (приемат се карти Мултиспорт)

Регистрация може да направите оттук: https://www.yogavibe.net/timetable/san-stefano

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ...
16 март 2024

На  16 и 17 март 2024 ще проведем присъствено обучение за инструктори по йога на смеха.

ЗА ЗАПИСВАНЕ – ТЕЛ. 0883 39 59 78 ИЛИ ПРЕЗ ФОРМАТА ПО-ДОЛУ НА СТРАНИЦАТА.

Движението за йога на смеха достигна над 100 държави. Вече 13 години България е част от този пъстър свят на веселие и радост. „Не можем да накараме тъмнината да изчезне – единственият начин да го направим е да запалим светлинка“, казва д-р Катария, основател на йога на смеха. Затова се радваме, когато семейството от водещи по йога на смеха расте.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ...
18 март 2024

Включете се в едномесечен онлайн курс по смехотерапия! Внесете повече смях и радост в живота си!

🙂 В рамките на 8 срещи по 1 час ще научите как да се смеете повече в ежедневието си и как да гледате от смешната страна на нещата;

🙂 Ще разберете какви са многобройните ползи от смеха и ще ги изпитате на практика върху себе си;

🙂 Ще научите много упражнения от смехотерапията и дихателни техники, които да ви направят по-здрави, по-спокойни и по-радостни;

🙂 Ще разберете какъв е вашият коефициент на смеха и ще можете да измерите след края на курса каква е разликата във вашето състояние;

🙂 Ще научите упражнения и начини за пренастройка на ума, с които да намалите излишната важност и сериозност от това, което ви безпокои;

🙂  Ще разберете как да си създадете лични техники за разсмиване, така че да се справяте с лекота с проблемите;

🙂 Ще преживеете медитация чрез смях и ще се освободите от много блокажи и задръжки;

🙂  Ще получите много подкрепа и ще почерпите от опита на водещата, която ще ви мотивира и вдъхнови да приложите смехотерапията на практика в живота си.

Продължителност на онлайн курса по смехотерапия

8  онлайн сесии с продължителност 1 час
Начало на курса:
18 март 2024
Край на курса:
12 април 2024

Време на провеждане

Понеделник и Петък от 12.30 до 13.30 ч. За тези, които не успеят да се включат в този час, може да бъде предоставен запис.

Място на провеждане

Онлайн (ще получите линк след регистрация)

Цена на курса

 350 лв. за 8-те сесии. При заплащане до 8.03.24 цената е 280 лв.

За метода

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?

Йога на смеха, или Хася йога, е вид смехотерапия, който съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение, като скоро прераства в силен и заразителен смях. По време на йога на смеха забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Този вид смехотерапия се базира на факта, че човешкото тяло не прави разлика между имитирания и истинския смях.

 

Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катария. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катария и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до повече от 108 страни и над 10 000 клуба по цял свят.

Сесиите по йога на смеха започват с леки загряващи упражнения, които включват пляскане и раздвижване на тялото. Те помагат да се премахнат задръжките и да се развие усещане за детинска игривост. Дихателните упражнения подготвят дробовете за смеха, след което следват поредица от упражнения за смях. Те комбинират игривост с техники за визуализация. Тези упражнения водят до продължителен, безусловен и сърдечен смях.

За водещата

Силвия Ганева е основател на движението за йога на смеха в България, обучавала се при основателя на йога на смеха Мадан Катария в Бангалор, Индия. От 2010 г. тя разпространява йога на смеха в България и провежда десетки обучения за инструктори, като придобива голям опит във воденето на над 1000 сесии с различни социални групи, включително и в много организации под формата на тиймбилдинг, както и индивидуални сесии.

Онлайн курсът по смехотерапия е подходящ за напълно начинаещи и за тези, които искат да обогатят своите знания и опит по темата.

Споделено от участници

„Досега не бях обръщала внимание на смеха като фактор – особено важен! Смятам, че оттук насетне ще търся повече смях и ще се надсмивам на ситуации, които са ме тревожили преди.“

„Безусловното, спонтанно и искрено разсмиване са лек за ума, душата и тялото. След йога на смеха се чувствам по-лека и извисена. Виждам света и хората в цветове и музика. Благодаря!“

„Разтоварващо, зареждащо, интересно и стимулиращо преживяване. Освободих се от негативни емоции и ограничения на ума. Сега съм просто чист смях. Благодаря!“

„Прекрасно е да видя как се отпускат хората и очите им заблестяват. Искам пак!“

„Препоръчвам на всеки, който обича да се смее или пък е забравил, да пробва йога на смеха. Толкова е лесно, а има такъв ефект :)“

ЗАПИШЕТЕ СЕ

Необходимо е предварително записване през формата по-долу на страницата. След регистрация ще получите информация за заплащането и линк за достъп.

 

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ...

Powered by Events Manager