1. Представи се с няколко думи.
Казвам се Деница. Занимавам се със сугестопедия. Организирам дейностите в център за учене на езици с музика, театър и игри „ДАРПЛЕЙ” във Велико Търново. Играя в локална импро група. Много обичам да говоря различни езици и да танцувам салса и народни танци.

2. От колко време се занимаваш с йога на смеха?
Водя сесии по йога на смеха от 3 години и малко. Посещавам също така с голямо удоволствие други сесии на колеги и колежки по смях.

3. Какво ти харесва в нея?
В йогата на смеха много ми харесва това, че може да си поиграеш като дете. По време на игрите и упражненията усещам, че мозъка ми минава на друг режим на работа. Не мисля, нищо не е сериозно, всичко ми е смешно. Дори и да съм водещата на сесията, пак съм в това състояние. Много яко чувство е. Тотално изключване и презареждане. При това споделено с другите хора.

4. С какво ти е помогнала тя?
С много неща. Едва ли осъзнавам всичките ползи на физическо, емоционално и умствено ниво. Но няколко веднага мога да споделя. Гласът ми се изчисти, стана по-силен и плътен. Дишането ми се подобри. Коремчето ми се прибра. Нямам необходимост да употребявам алкохол. Чувствам се добре и без особена причина и много бързо се разсмивам. Депресия не може да ме хване. Абе голям кеф.

5. Кое ти е любимото упражнение за смях?
Имам няколко, но много ми харесва шамански смях.

6. Коя ситуация в живота ти се промени, благодарение на това, че си се посмял на нея?
Ако нещо ме издразни, натъжи, ядоса веднага си пускам някакъв смешен филм в главата относно конкретното нещо и отношението вече е различно. Нещото отвън също се променя постепенно.
 

Силвия Ганева е основател на движението за йога на смеха в България, обучавала се при основателя на йога на смеха Мадан Катария в Бангалор, Индия. От 2010 г. тя разпространява йога на смеха в България и провежда десетки обучения за инструктори, като придобива голям опит във воденето на стотици сесии с различни социални групи, включително и в много организации под формата на тиймбилдинг, както и индивидуални сесии. Отличена е от международната асоциация по йога на смеха със сертификат Laughter Ambassador за изключителни заслуги в разпространението на йога на смеха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *