Индивидуален курс по Йога на смеха

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Въпреки това, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се смеем дълго и от сърце. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?

Йога на смеха ще ви научи на това, без дори да е необходима нито една шега или виц. Благодарение на специално разработените упражнения за смях и дихателните техники, йога на смеха ще събуди във вас оптимизма и желанието да се радвате на живота.
 
 
Открита от индийският лекар д-р Катария, този вид смехотерапия става все по-популярна у нас и в над 80 държави по цял свят, като помага на много хора да поддържат добро физическо,  психическо и емоционално здраве. 
 
Здравни ползи от продължителния смях:
- смехът е чудесна кардио и аеробна тренировка
- действа болкоуспокояващо
- стимулира храносмилането
- регулира кръвното налягане
- регулира нивото на кръвната захар
- подпомага имунитета
- повишава нивата на т.нар. "щастливи хормони" и намалява нивата на стресовите хормони
 
Други ефекти от йога на смеха:
- помага ни да се справяме лесно със стреса на ежедневието 
- повишава се самочувствието и по-лесно се преодоляват задръжките
- подпомага преодоляването на страх, депресия и безпокоство
- повишава осъзнатостта и емоционалната интелигентност
- води до усещане за вътрешен мир
 
Формат на индивидуалната програма: Програмата се състои от 8 срещи, като по време на всяка среща се изучава и практикува по една тема, свързана с разбирането на смехотерапията и йога на смеха.  Сесиите са индивидуални и са свързани с ангажираност, мотивация и подпомагане и прилагане на наученото в ежедневния живот.
 

За водещата:

Силвия Пенчева е основател на движението по йога на смеха в България. През 2010 г. се обучава при основателя на йога на смеха д-р Мадан Катария за CLYT (Certified Laughter Yoga Teacher) и пренася практиката от Индия у нас. Оттогава провежда обучения за инструктори по йога на смеха от над 30 български града. Организатор е на първия клуб по смях в България - Фрейле - и непрестанно разпространява йога на смеха в различни институции, фирми, фестивали и социални клубове. Преминала е и обучение за фокусиран към решение коучинг.

Такса: 160 лв. за цялата програма от 8 срещи.
За записване: тел. 0883 39 59 78 или info@laughteryoga.bg.