29 ноември 2023    19:00 - 21:00    София, ул. Елисавета Багряна 14, офис 2

Искате ли да си починете от ежедневието, в което играем едни и същи роли всеки ден?

Искате ли да се превъплатите в друга роля, да импровизирате изцяло, да се отпуснете и да следвате потока на това, което ви предлага живота?

По време игрите за импровизация и спонтанност ще бъдете не само зрители на един изключително смешен театър, но ще бъдете и участници.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ИГРИТЕ ЗА ИМПРОВИЗАЦИЯ И СПОНТАННОСТ?

Може би много от вас са чували за т.нар. „импро игри“ или са гледали такъв театър. Това са групови игри, в които няма предварителен сценарий – измисляме го в момента. Всяка игра има предварително зададено условие, но какво ще се случи по време на играта – никой не знае!

Специалната постановка на игрите ще ви помогне да се отпуснете и да се освободите от задръжките. Оттам нататък остава само това, което сте вие – а тогава се случва магията!

КАЖИ „ДА, И“

Един от основните принципи на игрите за импровизация е това да допълваме и да продължаваме мисълта на другия. Понякога може репликата на човека срещу нас да ни се стори много абсурдна, но вместо да противоречим и да казваме „не“ и „но“, ние търсим как да се свържем с другия.

Това е умение, което можем да приложим и в реалния живот извън игрите.

Гарантиран е много спонтанен смях!

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ ОТ ИГРИТЕ ЗА ИМПРОВИЗАЦИЯ И СПОНТАННОСТ:
– Как да реагирате по-спонтанно и свободно в ежедневието
– Как да си позволите свободата на бъдете истински себе си
– Как да общуваме по-ефективно и да се чуваме повече
– Много игри, които ще можете да правите после и с други приятели!

ОЩЕ ПОЛЗИ ОТ ПРАКТИКУВАНЕТО НА ИМПРОВИЗАЦИЯ:
– Развиват „невропластичност“ – способността ни да обработваме нова информация
– Помагат за преодоляване на страх от провал

Водещ: Силвия Ганева
„Забелязала съм, че с времето хората ставаме склонни да вършим нещата по един и същи начин, да влизаме в рутина. Тогава щастието и радостта от малките неща намалява. За да поддържаме постоянно интерес към живота, трябва да развием способността да действаме спонтанно. Тогава всеки миг се превръща в приключение!“

Минимален брой участници: 6

29 ноември, сряда, 19.00 – 21.00 ч.

София, ул. Цар Симеон 13, ет. 1 – Ателие Радика


ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА ТОВА СЪБИТИЕ

Резервациите за това събитие са затворени.

Силвия Ганева е основател на движението за йога на смеха в България, обучавала се при основателя на йога на смеха Мадан Катария в Бангалор, Индия. От 2010 г. тя разпространява йога на смеха в България и провежда десетки обучения за инструктори, като придобива голям опит във воденето на стотици сесии с различни социални групи, включително и в много организации под формата на тиймбилдинг, както и индивидуални сесии. Отличена е от международната асоциация по йога на смеха със сертификат Laughter Ambassador за изключителни заслуги в разпространението на йога на смеха.

One Thought on “Игри за импровизация и спонтанност”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *