Удивете се от тялото ви! Неща, които по принцип ви се струват нормални по подразбиране, са способността на вашето тяло да се грижи за вас. Бъдете благодарни за тях и ги усетете!

1. Почувствайте дъха си. Тялото ви се грижи автоматично да поемате дъх, след което разпраща кислород до всяка една клетка на тялото ви. Дъхът излиза затоплен и влажен. Уникално, нали? Всичко това се случва толкова лесно и гениално. Благодарете на тялото ви, че толкова пъти на ден вдишва и издишва за вас!

2. Благодарете на слюнката и преглъщането. Те се грижат в тялото ви постоянно да се отделя влага. Вие не правите абсолютно никакво усилие, а тялото ви само се грижи за това.

3. Какво удивително нещо е отделителната ви система! Всеки ден тялото ви изхвърля токсини и отпадъци, а освен това се извършва прекрасен обмен на течности. Това е прекрасен начин тялото ви да поддържа термо и хидробаланса си.. удивително!

4. Сънят- най-голямата мистерия! Какво ли се случва тогава, докато спим. Дали летим в други светове или презареждаме батерии.. със сигурност тялото ни знае по-добре от нас. Когато си ни дойде времето – заспиваме сладък сън.. докато отпочинали и готови за нови предизвикателства посрещаме деня. Благодарим, че го има сънят.

5. Мигането на клепачите е велико чудо. Окото само се поддържа навлажнено.. представете си какво щеше да бъде, ако трябваше нарочно да мигате 🙂 Можете да продължите с всяка една част от тялото ви, към която усещате благодарност… всички те работят във фантастичен синхрон. В тялото няма йерархия. Всичко работи заедно като едно и е равнопоставено. Благодарете на тялото ви за това 🙂 То се грижи за вас.

Силвия Ганева е основател на движението за йога на смеха в България, обучавала се при основателя на йога на смеха Мадан Катария в Бангалор, Индия. От 2010 г. тя разпространява йога на смеха в България и провежда десетки обучения за инструктори, като придобива голям опит във воденето на стотици сесии с различни социални групи, включително и в много организации под формата на тиймбилдинг, както и индивидуални сесии. Отличена е от международната асоциация по йога на смеха със сертификат Laughter Ambassador за изключителни заслуги в разпространението на йога на смеха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *