За Фрейле

"Фрейле" е името на първия клуб по йога на смеха в България. Основан е от Силвия Пенчева и Лилия Христова през януари 2010-та, когато те се обучават за сертифицирани учители по йога на смеха и пренасят практиката от Индия у нас. Една седмица след завръщането от пътуването, сякаш като по чудо, йога на смеха намира своя първи дом.

От 2011-та насам, клубът намери своя постоянен дом, като даде началото на "Център за творчество Фрейле" - място, където да практикуваме четирите елемента на радостта (пеене, танцуване, смеене и игра). Цветната атмосфера предразполага още по-бързо да навлезем в света на безгрижието и веселото настроение. Тук се събираме няколко пъти седмично, за да се посмеем за здраве и вътрешен мир.

Следвайки насоките на международната асоциация по йога на смеха, посещенията са безплатни - всеки може да се присъедини без да е необходимо да заплаща такса за участието си. Въпреки това, поделяме помежду си разходите по наема на помещението, като всеки може да остави дарение по лична преценка в края на сесията.

От 2010 г. до днес, Силвия Пенчева активно разпространява йога на смеха и провежда обучения за водещи, които стартират клубове за смях в различни градове на страната. С течение на времето, Фрейле стана известен като "клубът-майка", тъй като той ни предоставя условията и възожността да даваме началото на много други клубове за смях.

Какво означава Фрейле?

Руският квантов физик Вадим Зеланд твърди, че душата на всеки човек е различна и неповторима, и има характерна честота. Така както се различават пръстовите отпечатъци и формата на снежинките, така се различават и същностите на хората. Фрейле е "отпечатък на душата", нейната индивидуалност.

Това е нещото, което ни се отдава най-много, в което сме добри и което ни доставя най-голямо удоволствие. Проявява се във вид на хоби, увлечения, във всичко, което се върши с любов и желание. Понякога спи скрито в нас, защото дълбоко в себе си знаем какво искаме от цялата си душа, но умът ни спира да го правим. Фрейле е мястото, където душата и умът се съгласяват и са в синхрон. Когато човек е в своето фрейле, той притежава необяснимо обаяние и чар.

Тогава желанията се изпълняват лесно, случват се необясними съвпадения и нещата странно се нареждат винаги в наша полза.

Посещаваме клуб за смях:
:) За да се смеем на воля, дори и да не сме в настроение
:) За да останем здрави - психически и емоционално
:) За да виждаме забавното при всички обстоятелства
:) За да срещаме ведри и усмихнати приятели
:) За да се изненадаме от самите нас!

Ако искате да се включите, вижте графика на заниманията.